Posti jakaa kaljaa. Pimmeetä hommaa, vallata nyt valtion toimesta elintarvikkeiden kuljetukset. Mitäpä olis tästä mieltä valtion omistajaohjaus, jos tietäis.

Ensin ostettiin runkokuljetusfirma. Sitten ostettiin jakelufirma. Molemmat ovat sellaisia, joiden suuruisia elintarvikkeiden kuljettajia ei Suomessa muita ole. Mikä on seuraava osto?

Valtion posti on myös intoontunut innovatiiviseksi. Se puuhaa uutta liikenteen lainsäädäntöä, liikennekaarta odotellessaan monenmoista. Postilain muuttuminen ja kilpailun aukeaminen alalle lienee syy sätkimiseen. Hoivaa, ruohoo ja ruokaa. Postista puhumatta.

Ei päätä eikä häntää, että posti monopolisoi elintarvikkeiden kuljetusverkon Suomessa. On tämä poliittinen peli sellaista, jota ei pieni ihminen, pieni yrittäjä, pieni tekijä, inhimillinen tekijä, ymmärrä. Ei vaan ymmärrä.

Ja jostain syystä asiasta ei puhuta. Onko sosialisoinnille nyt tälläinen paikka? Julkisilla yhtiöillä olisi tiedotusvelvollisuus mutta posti ei tiedota. Mitä se aikoo? Ensin valloitettiin Baltiaa ja Venäjää ja Puolaa. Sitten vetäydyttiin Balttiasta, Venäjältä ja Puolasta. Rahat tietysti jäi sinne. Veronmaksajien rahat.

Olen aivan muunlaisen kehityksen kannattaja kun sosialisoinnin. Sosialisoinnin veronmaksajan rahalla ja veronmaksajan rasitteeksi.

2 thoughts on “Pimeetä taloutta, kippi pystyyn

 1. Mo!
  Etkös sinä juuri tätä ole halunnut? Taksiluvat vapautetaan ja näin suuret yritykset valtaavat alan. Yhden henkilön taksimiehet ajetaan alas. Sinä vastaavasti ostat lisää takseja. Periaatteessa aivan samanlaista toimintaa kuin sinulla kuin Postilla.

  Tykkää

  1. Kiitos kannanotosta. Olet ymmärtänyt tahtotilan väärin.

   Eihän nyt vaan, JP, mene pienet toimijat ja isot toimijat ja julkiset toimija ja yksityiset toimijat ja monopolit ja markkinat ja taksimiehet ja taksit samaan soppaan? Siitä tahtoo äkkiä tulla sekameteliä. Se ei suinkaan ole haluamani jos sitä tarkoitat.

   Vastauksena, että ei ajeta alas yhden henkilön taksimiehiä. Me, eikä kukaan muukaan aja alas yhden henkilön taksimiehiä.

   Vastauksena, että me kyllä ollaan lisätty takseja. Sen vuoksi, että olemme halunneet palvella asiakasta.

   Posti on sinun, JP ja minun yritys. Se toimii sinun ja minun rahoillasi, että sikäli olet oikeassa Postin toiminnan samankaltaisuudesta minun, meidän toiminnan kanssa.

   Vastauksena, että posti on julkinen, valtion täysin omistama osakeyhtiö. Meidän firma on yksityinen perheen omistama osakeyhtiö.

   Ystävyydellä ihan vaan selvyyden vuoksi. Ollaan koodissa. Hyvää viikonloppua.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s