Kaupunkifestivaali. Mitäs me nyt tuumataan. Asun nykyisin keskustassa Ratinanniemessä ja festari on lähellä, lähellä sydäntäni. Mutta myös lähellä ihoani, korviani ja ihoani eikä hajuaistia voi jättää huomiotta.

Kaupunkifestari on hieno asia. Järjestäminen vaatii osaamista. On tehtävä ratkaisuja esiintyjien suhteen. On tehtävä investointeja rakenteiden, olosuhteiden ja jälkihuollon suhteen. Festari kärsii myös keskusta-asukkaiden poikotointia. Muutetaan kesäksi maalle häiriötä pakoon. Asukkaat kärsivät festarin lieveilmiöistä. Suljettuja reittejä, kiertoteitä, särjettyvä aitoja, sotattuja paikkoja ja poljettuja nurmia. Särjettyjä pulloja. Roskattuja paikkoja. Kuseksittuja tunneleita. 

Rahaa ja elävyyttä tulee kesäksi kaupunkiin ja rahaa ja asumisen viihtyvyyttä lähtee kaupungista. Rahaa lähtee kaupungista. Rahaa kuluu kunnostukseen. Niinhän se talous pyörii. Festaritalous. Kuntatalous. 

Mitä itse olet festari esiintyjistä mieltä? Mitä olet mieltä festarikansasta? Mitä olet mieltä festarien jatkosta? Mitä pitäisi tehdä toisin, jotta tuotto voitaisiin maksimoida? Mitä voitaisiin tehdä toisin, että peukuttaminen olisi suurempaa? Mitä voitaisiin parantaa, että kaupunkiasuminen olisi viihtyisää? Onko kaupunki näin festarikaupunkina vetovoimainen? 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s